Πετρέλαιο: Μέση Ανατολή και ΟΠΕΚ+ παρέχουν στήριξη στις τιμές

Πετρέλαιο: Μέση Ανατολή και ΟΠΕΚ+ παρέχουν στήριξη στις τιμές

57
Πετρέλαιο: Μέση Ανατολή και ΟΠΕΚ+ παρέχουν στήριξη στις τιμές

Οι περικοπές στην προσφορά πετρελαίου από πλευράς ΟΠΕΚ σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εντάσεις Σαουδικής Αραβίας-Ιράν μετά τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις πετρελαίου του Βασιλείου, αναμένεται να παράσχουν στήριξη στις τιμές, σημειώνει μεγάλη μερίδα αναλυτών.

Όπω ςσημείωσε στο Gulfnews ο OleHansen, Head of Commodity Strategy της SaxoBank, οι εντάσεις στην Μέση Ανατολή και η πιθανή συνέχιση των περικοπών στην παραγωγή από τα μέλη του OΠΕΚ+ θα παράσχουν σταθερότητα στις τιμές παρά τις αμερικανοκινεζικές διενέξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι χαρακτηριστικό ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου οι τιμές πετρελαίου έχουν κατά μέσο όρο ανέλθει στα $71/βαρέλι

Ωστόσο οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα (20-24/05) κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που εγείρεται από την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας. Πιο συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής το Brent έκλεισε στα $68,69/βαρέλι σημειώνοντας μείωση 4,5% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, η μεγαλύτερη εβδομαδιαία μείωση από αρχές του έτους. Από την άλλη, το WTI έκλεισε στα $58,63/βαρέλι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.