Trafigura: Άνοιγμα στην κινεζική κεφαλαιαγορά μέσω ομολόγου…Panda

Trafigura: Άνοιγμα στην κινεζική κεφαλαιαγορά μέσω ομολόγου…Panda

149
Trafigura: Άνοιγμα στην κινεζική κεφαλαιαγορά μέσω ομολόγου…Panda

Ένας από τους σημαντικότερους commodity traders παγκοσμίως, η Trafigura, ενισχύει το χαρτοφυλάκιό της στην Κίνα.

Ειδικότερα, η Trafigura ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ολοκλήρωσε επιτυχώς την έκδοση 3ετούς ομολόγου στην κύρια αγορά ομολόγων της Κίνας (Panda Bond). Να σημειωθεί ότι με τον όρο «Panda Bond» αναφερόμαστε στην έκδοση ομολόγων από έναν μη κινεζικό φορέα με νόμισμα αναφοράς το κινεζικό γουάν.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα έκδοσης ομολόγων Panda Bond της Trafigura και ουσιαστικά πρόκειται για την τρίτη στη σειρά έκδοση ομολόγου στην κινεζική αγορά, μέσω της οποίας ο commodity trader άντλησε κεφάλαια ύψους 540 εκατ. Γουάν Ρενμίνμπι. Συνολικά από το πρόγραμμα ομολόγων, η Trafigura έχει αντλήσει $337 εκατ. όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, ο CFO της Trafigura, Christophe Salmon, σημείωσε ότι η εταιρεία του εδραιώνει τη θέση της στην αγορά ομολόγων της Κίνας τονίζοντας παράλληλα ότι εκτιμά το αυξημένο ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού.

Φωτό: Trafigura

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.