Νέες επενδύσεις για την δημιουργία του Arctic LNG 2

Νέες επενδύσεις για την δημιουργία του Arctic LNG 2

105
Νέες επενδύσεις για την δημιουργία του Arctic LNG 2

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Novatek υπέγραψε συμφωνία με την TechnipFMC, με έδρα στο Ην. Βασίλειο, για την δημιουργία μιας νέας εγκατάστασης στο Arctic LNG 2. Η νέα εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα διαθέτει ικανότητα υγροποίησης 19,8 τόνων φυσικού αερίου σε ετήσια βάση. Στο πλαίσιο του Arctic LNG 2, ααμένεται να κατασκευαστούν τρεις γραμμές παραγωγής, χωρητικότητας 6,6 εκατ. τόνων η καθεμία. Ήδη η Novatek έχει συνάψει συμφωνίες με τις εταιρείες Vitol και Repsol για την πώληση του παραγόμενου LNG από το Arctic LNG 2.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Απρίλιο η China National Oil and Gas Exploration and Development Company (CNODC), θυγατρική της China National Petroleum Corporation (CNPC) και η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), απέκτησαν η καθεμία 10% μερίδιο στο Arctic LNG 2, ενώ τον Μάρτιο του 2019 είχε γίνει γνωστό ότι ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total απέκτησε και εκείνος μερίδιο της τάξης του 10% με την Novatek να αποτελεί τον κύριο μέτοχο του εν λόγω ενεργειακού έργου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.