Κατακόρυφη πτώση στις παραγγελίες πλοίων για τα κινεζικά ναυπηγεία

Κατακόρυφη πτώση στις παραγγελίες πλοίων για τα κινεζικά ναυπηγεία

326
Κατακόρυφη πτώση στις παραγγελίες πλοίων για τα κινεζικά ναυπηγεία

Οι παραγγελίες για νέα πλοία που δέχθηκαν τα ναυπηγεία της Κίνας κατά την διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του 2019 παρουσίασαν σημαντική πτώση, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Σύμφωνα με την Cansi (China Association of the National Shipbuilding Industry) τα κινεζικά ναυπηγεία δέχθηκαν παραγγελίες για πλοία συνολικής χωρητικότητας 9,49 εκατ. DWT τους τέσσερις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, μείωση κατά 47,3% σε σχέση με το πρώτο τετράμηνο του 2018.

Η συγκεκριμένη κατακόρυφη πτώση οφείλεται, μεταξύ άλλων, στις μειωμένες παραγγελίες πλοίων που καταγράφονται παγκοσμίως καθώς και σε μία συνολικά αδύναμη εικόνα για την παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά, σύμφωνα με την Cansi.

Ωστόσο την ίδια περίοδο τα ναυπηγεία της Κίνας κατάφεραν να παραδώσουν σε εταιρείες νεοναυπηγηθέντα πλοία συνολικής χωρητικότητας 13,25 εκατ. DWT, αύξηση κατά 13,3%, σε σχέση με πέρυσι.

Το συνολικό βιβλίο παραγγελιών για νέα πλοία της κινεζικής ναυπηγικής βιομηχανίας ανερχόταν σε πλοία συνολικής χωρητικότητας 85,55 εκατ. DWT στα τέλη του περασμένου Απριλίου, μειωμένο κατά 8% σε σχέση με τα τέλη του 2018.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.