Ηλεκτρικά καταμαράν για την Hurtigruten

Ηλεκτρικά καταμαράν για την Hurtigruten

178
Ηλεκτρικά καταμαράν για την Hurtigruten

Η νορβηγική εταιρεία Hurtigruten, κατόπιν συνεργασίας με την Brim Explorer, πρόκειται να αποκτήσει δύο καταμαράν ηλεκτρικής πρόωσης, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε κρουαζιέρες εξερεύνησης στον Αρκτικό Ωκεανό.

Πρόκειται για τα πλοία «MS Brim» και «MS Bard», τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στην Hurtigruten τον Αύγουστο του 2019 και στις αρχές του 2020, αντίστοιχα.

Οι μπαταρίες, οι οποίες θα είναι τοποθετημένες στα πλοία, θα τους δίνουν την δυνατότητα πρόωσης για 10 ώρες, ενώ η μέγιστη ταχύτητα των πλοίων θα αγγίζει τους δέκα κόμβους.

Ο CEO της Brim Explorer, Agnes Árnadóttir, επεσήμανε ότι οι περιβαλλοντικές πολιτικές αποτελούν το μέλλον της βιομηχανίας κρουαζιέρας στις πολικές περιοχές και όχι μόνο. Ο ίδιος προσέθεσε ότι συνδυάζοντας την πράσινη τεχνολογία και τον στόχο για την δημιουργία ενός βιώσιμου ταξιδιού, δημιουργήθηκε το πρώτο sightseeing vessel στον κόσμο, το οποίο θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρική ενέργεια.

Την ίδια ώρα η Hurtigruten βρίσκεται σε διαδικασία να μετασκευάσει τα υπάρχοντά της πλοία προκειμένου να μπορούν να μπορούν να χρησιμοποιούν για την πρόωσή τους μπαταρίες, LNG και βιοκαύσιμα.

Φωτό: ILLUSTRASJON BRIM EXPLORER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.