Οι μεγάλοι χαμένοι της σινο-αμερικανικής κόντρας

Οι μεγάλοι χαμένοι της σινο-αμερικανικής κόντρας

69
Οι μεγάλοι χαμένοι της σινο-αμερικανικής κόντρας

Η κλιμάκωση της σινο-αμερικανικής κόντρας είναι πιθανό να επηρεάσει αρνητικά την διακίνηση φορτίων σε συγκεκριμένους λιμένες των ΗΠΑ όχι ωστόσο μεσοπρόθεσμα, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Σύμφωνα με στοιχεία της Fitch, ορισμένοι αμερικανικοί λιμένες φαίνεται να «ταλανίζονται» από τις εκατέρωθεν εμπορικές κυρώσεις περισσότερο από άλλους ιδιαίτερα σε όρους φορτωθέντων εμπορευματοκιβωτίων. Στους μεγαλύτερους λιμένες στις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ παρατηρείται μια μεγαλύτερη πτώση των εξαγωγών σε εμπορευματοκιβώτια σε σχέση με τις αντίστοιχες στο λιμάνι του Χιούστον από πέρσι, όταν και ξεκίνησε το «παιχνίδι» εκατέρωθεν εμπορικών κυρώσεων μεταξύ Ουάσιγκτον-Πεκίνου.

Ιδιαίτερα τις μεγαλύτερες απώλειες στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων εμφανίζουν τα λιμάνια της Βιρτζίνια, του Λονγκ Μπιτς, του Όκλαντ ενώ προσφάτως στην ομάδα αυτή ήρθαν να προστεθούν τα λιμάνια του Λος Άντζελες, της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσει, καταλήγει ο οίκος αξιολόγησης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.