Αυξημένα έσοδα μεν, ζημίες δε για την HMM

Αυξημένα έσοδα μεν, ζημίες δε για την HMM

53
Αυξημένα έσοδα μεν, ζημίες δε για την HMM

Η νοτιοκορεατική εταιρεία Hyundai Heavy Marine (HMM) κατέγραψε αύξηση της τάξης του 18% στα έσοδά της κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ συγχρόνως σημείωσε αύξηση της τάξης του 11% στον όγκο του μεταφερόμενου φορτίου της.

Συγκεκριμένα τα τριμηνιαία έσοδα της HMM ανήλθαν σε $1,1 δις, ενώ ο όγκος των φορτίων που μετέφερε η εταιρεία υπολογίστηκε σε 1,087 εκατ. TEUs, συγκριτικά με τα 981.230 TEUs το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Από την άλλη πλευρά, παρά τα αυξημένα έσοδα, η HMM κατέγραψε ζημίες ύψους $88 εκατ. Ωστόσο, οι ζημίες ήταν μικρότερες από τις αντίστοιχες του πρώτου τριμήνου του 2018 ($143,3 εκατ.)

Η εταιρεία τόνισε ότι οι ζημίες της οφείλονται στην αύξηση των τιμών των καυσίμων κατά 13,4% αγγίζοντας τα $423/τόνο, καθώς και για τις εκτιμήσεις ότι οι εν λόγω τιμές θα αποτελέσουν πρόκληση και για το υπόλοιπο του 2019, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν, της συμφωνίας του OPEC για περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή, καθώς και της αυξανόμενης ζήτησης για καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο.

Αναφορικά με το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο του 2019 η HMM αισιοδοξεί ότι αναμένεται άνοδος τόσο στα επίπεδα των ναύλων όσο και στον μεταφερόμενο όγκο στην αγορά των containerships.

Φωτό: HMM

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.