Πόσο κοντά (ή μακριά) είναι τα αυτόνομα πλοία;

Πόσο κοντά (ή μακριά) είναι τα αυτόνομα πλοία;

322
Πόσο κοντά (ή μακριά) είναι τα αυτόνομα πλοία;

Το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών, το οποίο συνδέθηκε με προβλήματα στο σύστημα αυτόματου ελέγχου του αεροσκάφους Boeing 737 MAX, έχει εντείνει τη συζήτηση για το κατά πόσο τα αυτόνομα πλοία είναι κοντά ή αποτελούν απλά όνειρα θερινής νυκτός (για ορισμένους).

Ειδικότερα ο Frank Coles κλήθηκε να αναπτύξει το θέμα των αυτόνομων πλοίων σε συνέδριο του Nautical Institute σημειώνοντας ότι το εν λόγω αεροπορικό δυστύχημα αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το για ποιο λόγο τα αυτόνομα πλοία είναι ακόμη μακριά.
Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wallem σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το πρόσφατο δυστύχημα των Αιθιοπικών Αερογραμμών συνδέεται με την έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης και συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη συντελείται στην ναυτιλία θα πρέπει να συνοδεύεται από την κατάλληλη επιχειρησιακή κουλτούρα.

Τέλος κατά τον κ. Coles θα πρέπει η ναυτιλιακή βιομηχανία να διαφοροποιήσει τις διαδικασίες και το επιχειρησιακό μοντέλο στα γραφεία αρχικά χωρίς να αλλάξει η προσέγγιση για καινοτομία στον κλάδο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.