Φως στο τούνελ για τα Capesizes;

Φως στο τούνελ για τα Capesizes;

604
Φως στο τούνελ για τα Capesizes;

Bulk Carriers

Η δραστηριότητα στον Ειρηνικό παρείχε σταθερότητα την περασμένη εβδομάδα στην αγορά των Capesizes, η οποία μια εβδομάδα πριν υποχώρησε αισθητά μετά την απόφαση του πρωτοδικείου στο Minas Gerais για την αναστολή της λειτουργίας των εργασιών στο ορυχείο Brucutu της Vale.

Όπως σημειώνει η Rebecca Galanopoulos Jones, Commercial Analyst της Alibra Shipping, η γενικότερη αβεβαιότητα γύρω από την λειτουργία των βραζιλιάνικων ορυχείων λόγω του τραγικού συμβάντος της κατάρρευσης φράγματος σε ορυχείο της Vale στις αρχές του έτους,  έχει καταστήσει τους ναύλους στην αγορά των Capesizes αρκετά ευμετάβλητους.

Την περασμένη εβδομάδα (13-17/05), ωστόσο, οι ναύλοι κατέγραψαν μια σταθερότητα ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καταγράφηκε ένας μικρός αριθμός ναυλώσεων κυρίως μικρότερης διάρκειας.

Bulk

 

Tankers

Έντονη δραστηριότητα παρατηρήθηκε στην αγορά των VLCCs, ενώ οι ναύλοι παρουσίασαν σταθερότητα με τη διάρκεια των χρονοναυλώσεων να κυμαίνεται από ένα μήνα έως τρία χρόνια. Για τα δεξαμενόπλοια κατηγορίας LR2 οι μέσοι ναύλοι για χρονοναυλώσεις ετήσιας διάρκειας κινήθηκαν στα $20.000/ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Alibra Shipping.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 2% στον απόηχο της διακοπής της λειτουργίας ενός μεγάλου πετρελαϊκού αγωγού της Saudi Aramco μετά από επίθεση αγνώστων με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιορίζοντας την προσφορά.

Tanker

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.