Ομιχλώδες το τοπίο στην ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων

Ομιχλώδες το τοπίο στην ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων

354
Ομιχλώδες το τοπίο στην ναυλαγορά των δεξαμενόπλοιων

Σημαντική ανάκαμψη της ναυλαγοράς για τα δεξαμενόπλοια προς τα τέλη του 2019 και στις αρχές του 2020 παρά το ομιχλώδες τοπίο που διαμορφώνεται για το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτος, βλέπει η ρωσική Sovcomflot.

Ειδικότερα με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του έτους,  ο Sergey Frank, Πρόεδρος και CEO του ρωσικού κολοσσού, ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι οι ναύλοι στην spot αγορά για τα συμβατικά δεξαμενόπλοια είναι αρκετά μακριά από τους μέσους όρους τους, εντούτοις έχουν ξεπεράσει τα πολύ χαμηλά επίπεδα από το 2017 έως το γ’ τρίμηνο του 2018.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της Sovcomflot, η ρωσική εταιρεία κατέγραψε κέρδη $70,1 εκατ. έναντι ζημιών $16,1 εκατ. το α΄τρίμηνο του 2018 με τον κ. Frank να σημειώνει ότι το 2019 ξεκίνησε ιδανικά για την εταιρεία του καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία, η οποία ενισχύθηκε από τα συμβατικά πετρελαιοφόρα και product tankers.

Τέλος ο Igor Tonkovidov, Αντιπρόεδρος και COO της Sovcomflot, στάθηκε στο γεγονός ότι ο όμιλος επικεντρώνεται στο να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα αυξάνοντας τη χρήση LNG ως κύριο καύσιμο για δύο επιπλέον Aframaxes της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.