COSCO: Επενδύει σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης

COSCO: Επενδύει σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης

154
COSCO: Επενδύει σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης

H Cosco Shipping Ports Limited και η περουβιανή μεταλλευτική εταιρεία Volcan υπέγραψαν πρόσφατα στην Λίμα συμφωνία για την κατασκευή του λιμένα πολλαπλών χρήσεων Chancay.

Η κατασκευή του mega-port περιλαμβάνει δύο εξειδικευμένους τερματικούς σταθμούς, εκ των οποίων ο πρώτος θα είναι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων με 11 θέσεις ελλιμενισμού ενώ ο δεύτερος θα προορίζεται για την μεταφορά ξηρών και γενικών φορτίων και θα περιλαμβάνει 4 θέσεις ελλιμενισμού.

Το λιμάνι Chancay, το οποίο βρίσκεται 56 χλμ. βόρεια της Λίμα, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη «απόπειρα» της Cosco Shipping Ports στη νότια Αμερική. Να σημειωθεί ότι το φιλόδοξο αυτό έργο, στο οποίο ο ασιατικός γίγαντας συμμετάσχει με ποσοστό 60% ενώ η Volcan με 40%, θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες.

Τέλος όπως σημείωσε ο José Picasso, πρόεδρος του ΔΣ της Volcan, το λιμάνι θα ενισχύσει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις Κίνας-Περού αυξάνοντας την ευημερία για τις δύο χώρες.

Φωτό: Cosco Shipping Ports

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.