Capital Product: Αύξηση κερδοφορίας μέσω.. Neo-Panamaxes containerships

Capital Product: Αύξηση κερδοφορίας μέσω.. Neo-Panamaxes containerships

378
Capital Product: Αύξηση κερδοφορίας μέσω.. Neo-Panamaxes containerships

Η Capital Product Partners ανακοίνωσε τα πρώτα της τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα μετά το spin-οff του κλάδου της των tankers και της συγχώνευσής του με την Diamond S Shipping.

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης στο Νasdaq εταιρείας για το α’ τρίμηνο του 2019, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, ανήλθαν στα $7,2 εκατ. έναντι $3 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2018.

Από την άλλη, τα έσοδα της εταιρείας κινήθηκαν στα $26,8 εκατ. σημειώνοντας μείωση 9% σε σχέση με τα $29,4 εκατ. του αντίστοιχου διαστήματος πέρσι.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Capital Product Partners, τα Neo-Panamax containerships του στόλου, ιδιαίτερα αυτά άνω των 8.000 TEUs, κατέγραψαν αυξημένη δραστηριότητα κατά το α΄τρίμηνο του 2019 με τους μέσους ημερήσιους ναύλους τους για 12μηνες ναυλώσεις να κυμαίνονται στα $24.000 παρά το γεγονός ότι οι ναύλοι για τα feeders και τα panamaxes παρουσίασαν μια σταθερότητα.

Αναμφίβολα θετική εξέλιξη για την αγορά των containerships αποτελεί το γεγονός ότι στο τέλος του α’ τριμήνου του 2019, το παγκόσμιο βιβλίο παραγγελιών containerships παρέμεινε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και σύμφωνα με αναλυτές άγγιξε το 12,6% του τρέχοντος στόλου ενώ οι ανακυκλώσεις εκτιμάται ότι ανήλθαν στα 70.000 TEUs έναντι 24.600 ΤEUs το α’ τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Τέλος ο κ. Τζέρι Καλογηράτος, CEO της εταιρείας, σημείωσε ότι το α’ τρίμηνο του 2019 αποτελεί ορόσημο για τον όμιλο καθώς ολοκληρώθηκε επιτυχώς  το spin-off του στόλου των crude και product tankers της και η συγχώνευσή του με την εταιρεία Diamond S Shipping Holdings.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.