Κολομβία: Εκτονώνεται η κρίση στην αγορά καφέ

Κολομβία: Εκτονώνεται η κρίση στην αγορά καφέ

113
Κολομβία: Εκτονώνεται η κρίση στην αγορά καφέ

H Κολομβία απώλεσε 40.000 εκτάρια καλλιεργήσιμων εκτάσεων καφέ τους τελευταίους 18 μήνες καθώς ένας μεγάλος αριθμός εγχώριων καλλιεργητών εξέρχονται της αγοράς καθώς τα περιθώρια κέρδους στην αγορά σταδιακά συρρικνώνονται.

Τα ανωτέρω σημείωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ομοσπονδίας Καφέ της Κολομβίας κάνοντας παράλληλα λόγο για μια οικονομική κρίση η οποία σταδιακά μετατρέπεται σε ανθρωπιστική.

Σύμφωνα με το Reuters η τιμή που έχουν λάβει κατά μέσο όρο οι Κολομβιανοί παραγωγοί το τελευταίο διάστημα για κάθε 125 κιλά καφέ που αποστέλλονται ανέρχεται στα $209, αριθμός ο οποίος δεν επαρκεί για να καλύψουν τα κόστη παραγωγής.

Κύκλοι της Ομοσπονδίας αναφέρουν παράλληλα ότι περίπου 25.000 οικογένειες έχουν εγκαταλείψει την καλλιέργεια καφέ στρεφόμενες στην καλλιέργεια αβοκάντο και εσπεριδοειδών.

Τέλος να σημειωθεί ότι η κολομβιανή κυβέρνηση μάταια, όπως φαίνεται, παρείχε μέτρα οικονομικής βοήθειας ύψους $77 εκατ. στους εγχώριους παραγωγούς καφέ το προηγούμενο διάστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.