Η Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης τιμά τον W. Gallagher

Η Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης τιμά τον W. Gallagher

164
Η Ναυτική Ακαδημία της Μασαχουσέτης τιμά τον W. Gallagher

Κατά τον μήνα Απρίλιο, ο ναύαρχος Fran McDonald, απόφοιτος και νυν διοικητής της Massachusetts Maritime Academy απένειμε το μετάλλιο Captain Emery Rice στον κ. William R. Gallagher, πρόεδρο της International Registries, Inc. (The Marshall Islands registry).

Σημειώνεται πως το μετάλλιο απονέμεται από το 1995 εις μνήμην του πιο διάσημου απόφοιτου της Massachusetts Maritime Academy, Captain Emery Rice, ο οποίος το 1897 ως πλοίαρχος του US Mongolia κατάφερε την πρώτη βύθιση γερμανικού υποβρυχίου από ατμόπλοιο, κατά τη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου πολέμου.

Στην τελετή βράβευσης, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη, παρευρέθηκαν 6 προηγούμενοι βραβευθέντες με το μετάλλιο Emery Rice, στελέχη της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς και μέλη της ομάδας της International Registries Inc., συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου και διευθυντή του γραφείου του νηολογίου των Marshall Islands στην Ελλάδα, κ. Θεόφιλου Ξενακούδη.

Σημειώνεται πως την τελετή παρακολούθησαν φοιτητές της Massachusetts Maritime Academy και μέλλοντες αξιωματικοί του Ε.Ν.

Τον κ. William R. Gallagher προλόγισε ο κ. Clay Maitland, Managing Partner της International Registries, Inc., ο οποίος ανέφερε θέλοντας να επισημάνει τη συνεισφορά του κ. Gallagher στην μεγέθυνση του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ πως «ο William R. Gallagher πολύ απλά δημιούργησε το νηολόγιο των Marshall Islands». Ο κ. Maitland επεσήμανε πως ο πρόεδρος της International Registries, Inc. κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να φέρει το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ στην κορυφή.

127_Maritime Person Of The Year_040119_DSC_5617_©2019 Derek Kouyoumjian[4]

Ο κ. Gallagher κατά την απονομή του μεταλλίου παρουσίασε ως παράγοντα επιτυχίας του νηολογίου τους ανθρώπους που εργάζονται για την International Registries Inc. ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η επιτυχία για την οποία είμαι περισσότερο υπερήφανος είναι η διάσπαση του για 60 χρόνια αδιάσπαστου ολιγοπωλίου των ανοικτών νηολογίων της εποχής».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.