Πετρέλαιο: Η αβεβαιότητα οδηγεί σε υψηλή μεταβλητότητα

Πετρέλαιο: Η αβεβαιότητα οδηγεί σε υψηλή μεταβλητότητα

248
Πετρέλαιο: Η αβεβαιότητα οδηγεί σε υψηλή μεταβλητότητα

Οι αβεβαιότητες που εγείρονται για την παγκόσμια προσφορά αργού πετρελαίου είναι πιθανό να οδηγήσουν τις τιμές Brent σε ένα εύρος μεταξύ $70 και $75 τους επόμενους μήνες, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Goldman Sachs.

Οι απώλειες που καταγράφει η προσφορά αργού τόσο σε Ιράν όσο και σε Βενεζουέλα μετά τα μέτρα εμπορικού προστατευτισμού της Ουάσιγκτον αλλά και η αβεβαιότητα για το κατά πόσο άλλοι σημαντικοί πετρελαϊκοί παραγωγοί θα αντισταθμίσουν τις απώλειες αυτές στέλνουν ανάμεικτα πρόσημα στην αγορά.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τους επόμενους μήνες η τιμή πετρελαίου θα σημειώσει σημαντική μεταβλητότητα ελέω έλλειψης ξεκάθαρων ενδείξεων στην αγορά με το Brent να είναι πιθανό να διαπραγματεύεται μεταξύ $70/βαρέλι και $75/βαρέλι.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στις 22 Απριλίου η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε την Δευτέρα 22 Απριλίου να διακόψει τον Μάϊο την απαλλαγή 180 ημερών που είχε θέσει σε οχτώ οικονομίες για τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου χωρίς κυρώσεις με αποτέλεσμα οι τιμές πετρελαίου να ανέλθουν στα υψηλότερα επίπεδα τους για το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.