Ένας δεύτερος τερματικός σταθμός εισαγωγής LNG για την Πολωνία

Ένας δεύτερος τερματικός σταθμός εισαγωγής LNG για την Πολωνία

121
Ένας δεύτερος τερματικός σταθμός εισαγωγής LNG για την Πολωνία

Η κυβέρνηση της Πολωνίας στοχεύει να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της για τις εισαγωγές περισσότερων ποσοτήτων LNG.

Μετά την κατασκευή του πρώτου τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG το 2015 στο Σβινούιστσιε της βορειοδυτικής Πολωνίας, η χώρα σχεδιάζει να αποκτήσει έναν δεύτερο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Ο συγκεκριμένος τερματικός σταθμός θα είναι πλωτός καθώς οι εισαγωγές LNG θα πραγματοποιούνται από ένα FSRU το οποίο θα βρίσκεται στο Γκντανσκ.

Το συγκεκριμένο FSRU θα έχει δυνατότητα να διαχειρίζεται 4 δις κ.μ. φυσικού αερίου, το οποίο ισοδυναμεί με 2,8 εκατ. τόνους LNG σε ετήσια βάση.

Συγχρόνως η Πολωνία επενδύει στην επέκταση του πρώτου της τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG, κατασκευάζοντας μια τρίτη δεξαμενή αποθήκευσης LNG, δημιουργώντας επιπρόσθετες εγκαταστάσεις επεξεργασίας LNG αλλά και κατασκευάζοντας σιδηροδρομική γραμμή η οποία συνδέει τον τερματικό σταθμό που βρίσκεται κοντά στην Βαλτική με την ενδοχώρα της Πολωνίας.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, μόλις τεθούν σε πλήρη λειτουργία ο τερματικός σταθμός εισαγωγής της Πολωνίας καθώς και το FSRU υπολογίζεται ότι οι εισαγωγές LNG της χώρας θα αγγίξουν ετησίως τα 15,5 δις κ.μ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.