Οι πρώτοι τρισδιάστατα εκτυπωμένοι γάντζοι γερανών είναι γεγονός

Οι πρώτοι τρισδιάστατα εκτυπωμένοι γάντζοι γερανών είναι γεγονός

172
Οι πρώτοι τρισδιάστατα εκτυπωμένοι γάντζοι γερανών είναι γεγονός
Φωτό: oosinternational.com

Η εταιρεία Huisman ανακοίνωσε την παράδοση των πρώτων τρισδιάστατα εκτυπωμένων γάντζων γερανών οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από νηογνώμονα. Μετά την πραγματοποίηση δοκιμών σε φορτίο μεγαλύτερο από το διπλάσιο του μέγιστου φορτίου ασφαλούς λειτουργίας τους, οι γάντζοι πιστοποιήθηκαν για χρήση σε υπεράκτιες κατασκευές, σύμφωνα με τα πρότυπα του ABS.

Φωτό: Huisman
Φωτό: Huisman

To OOS Serooskerke πρόκειται να γίνει το πρώτο πλοίο παγκοσμίως το οποίο θα εξοπλιστεί με ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο γάντζο γερανού. Το αδελφό του πλοίο OOS Walcheren θα εξοπλιστεί και εκείνο με ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο γάντζο με μέγιστο φορτίο λειτουργίας τους 36 μετρικούς τόνους. Και οι δύο γάντζοι έχουν κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Huisman στην Τσεχία. Τον Ιανουάριο του 2018 η Huisman πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμές στον πρώτο παγκοσμίως τρισδιάστατα εκτυπωμένο γάντζο σε φορτίο 80 μετρικών τόνων.

Μέχρι σήμερα οι γάντζοι των γερανών κατασκευάζονται με τεχνικές χύτευσης ή σφυρηλάτησης. Η παράδοση των εν λόγω τρισδιάστατα εκτυπωμένων αντικειμένων σε πελάτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να γίνουν αποδεκτά από το ναυτιλιακό κλάδο και τον κλάδο των υπεράκτιων κατασκευών τα προϊόντα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της τρισδιάστατης εκτύπωσης γάντζων είναι η σημαντική μείωση του χρόνου παράδοσης, ενώ το κόστος της διαδικασίας ανταγωνίζεται εκείνο των τεχνικών σφυρηλάτησης και χύτευσης, παρέχοντας παράλληλα ένα σταθερό επίπεδο ποιότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.