Ο πρώτος τερματικός σταθμός LNG στο Γιβραλτάρ

Ο πρώτος τερματικός σταθμός LNG στο Γιβραλτάρ

106
Ο πρώτος τερματικός σταθμός LNG στο Γιβραλτάρ

Το μάτι στην Μεσόγειο αλλά και στον Ατλαντικό Ωκεανό φαίνεται πως κλείνει η Shell καθώς ολοκλήρωσε πρόσφατα την κατασκευή της πρώτης μονάδας επαναεριοποίησης LNG στο Γιβραλτάρ.

Πιο συγκεκριμένα, η μικρής κλίμακας μονάδα θα εξυπηρετεί υπηρεσίες εισαγωγής, αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG για χρήση σε ένα πρόσφατα κατασκευασμένο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Γιβραλτάρ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου, ο Maarten Wetselaar, Integrated Gas & New Energies Director της Shell συνεχάρη το Γιβραλτάρ για την στροφή σε καθαρότερες μορφές ενέργειας και συμπλήρωσε ότι με την παράδοση του τερματικού αυτού σταθμού αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά η στρατηγική της Shell για την παροχή υπηρεσιών φιλικότερων προς το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός υπέγραψε το 2016 την συμφωνία με την κυβέρνηση του Γιβραλτάρ για την κατασκευή της εν λόγω μονάδας, η οποία περιλαμβάνει πέντε δεξαμενές αποθήκευσης LNG συνολικής χωρητικότητας 5.000 κ.μ.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.