Ευκαιρίες και προκλήσεις στη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων

Ευκαιρίες και προκλήσεις στη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων

173
Ευκαιρίες και προκλήσεις στη Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων

Το European Shortsea Network (ESN) και το Shortsea Promotion Center Greece (SPC GR), μέλος του ESN, το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΕΕΝΜΑ, διοργανώνουν στον Πειραιά τα Shortsea Shipping Days 2019, με θέμα Shortsea: Challenges Ahead.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας.

Το Shortsea Shipping Days είναι ένα καθιερωμένο συνέδριο, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση, υπό την αιγίδα του European Shortsea Network (ESN), σε διαφορετική κάθε έτος χώρα, και στόχο έχει την ανάδειξη των προκλήσεων αλλά και των νέων ευκαιριών, που αντιμετωπίζει η Ναυτιλία Μικρών Αποστάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της συνεργασίας των εθνικών Shortsea Promotion Centers και η δικτύωση τους με το σύνολο των φορέων της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς και της σημασίας του shortsea στις συνδυασμένες μεταφορές, αλλά και στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το συνέδριο θα εστιάσει στις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (Ν.Μ.Α.), σε νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς,  χρηματοδοτικά εργαλεία, καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις, εκπαίδευση, πολυτροπικές μεταφορές, καθώς και στις νέες μορφές ενέργειας τις οποίες η ναυτιλιακή κοινοτητα καλείται να ενσωματώσει.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ESN, Costel Stanka, ο Policy Officer της DG Move Antoine Kedzierski, ομιλητές από Ευρωπαϊκά SPCs, διακεκριμένα στελέχη νηογνωμόνων, καθηγητές Πανεπιστημίων, καθώς και εκπρόσωποι της ελληνικής και ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το Shortsea Shipping Days τελεί υπό την αιγίδα της ΕΕΝΜΑ, του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του ΣΕΕΝ.

Lead Sponsor του συνεδρίου είναι το Palau International Ship Registry.

Περισσότερες πληροφορίες για το Shortsea Shipping Days 2019, με θέμα Shortsea: Challenges Ahead, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φωτό: ΕΕΝΜΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.