Στην καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της προσβλέπει η Cosco Shipping

Στην καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της προσβλέπει η Cosco Shipping

138
Στην καθετοποίηση των δραστηριοτήτων της προσβλέπει η Cosco Shipping

Η Singamas Container Holdings, εταιρεία κατασκευής dry freight εμπορευματοκιβωτίων, ήρθε πρόσφατα σε συμφωνία με την Cosco Shipping Financial Holdings για την πώληση πέντε θυγατρικών της στην Κίνα έναντι του ποσού των $565 εκατ.

Ειδικότερα η εν λόγω συμφωνία περιλαμβάνει την πώληση τριών κατασκευαστριών εταιρειών εμπορευματοκιβωτίων(Qidong Singamas Energy Equipment, Qingdao Pacific Container, Ningbo Pacific Container), ενός κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης (Singamas Container (Shanghai) Limited) και ενός τερματικού σταθμού (Qidong Pacific Port) της Singamas στην Cosco Shipping.

Nα σημειωθεί ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί καθώς εκκρεμούν ακόμα σχετικές εγκρίσεις από τους μετόχους των δύο εταιρειών όσο καιαδειοδοτήσεις από τις αρχές ανταγωνισμού.

Τέλος, όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Singamas, η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προκειμένου ο όμιλος να επικεντρωθεί στις υπηρεσίες logistics και να επενδύσει στην Έρευνα και Ανάπτυξη αλλά και στο marketing.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.