Νέα πλοία εντάσσονται στον στόλο της Sovcomflot

Νέα πλοία εντάσσονται στον στόλο της Sovcomflot

126
Νέα πλοία εντάσσονται στον στόλο της Sovcomflot

Η ρωσική Sovcomflot ανακοίνωσε ότι έλαβε δάνειο ύψους $297 εκατ. από τις τράπεζες ING Bank, KfW IPEX-Bank και Crédit Agricole Corporate and Investment Bank προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση δύο LNG carriers τελευταίας γενιάς.

Τα δύο πλοία, κατηγορίας Atlanticmax, θα έχουν χωρητικότητα 174.000 κ.μ., ενώ μετά την παράδοσή τους αναμένεται ότι θα χρονοναυλωθούν στην Shell για μια μακρά περίοδο.

Tα νέα πλοία της Sovcomflot θα διαθέτουν slow-speed tri-fuel X-DF diesel engine και θα μπορούν να καταναλώνουν ως καύσιμο και LNG. Το πρώτο από τα δύο πλοία πρόκειται να είναι έτοιμο προς παράδοση το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ενω το δεύτερο πλοίο το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Με την προσθήκη των δύο παραπάνω πλοίων, ο στόλος των LNG carriers της Sovcomflot αναμένεται να ανέλθει σε δεκαέξι πλοία.

Η εν λόγω συμφωνία με τις τρεις παραπάνω τράπεζες ακολουθεί μία παρόμοια συμφωνία για δάνειο ύψους $149 εκατ. τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ της Sovcomflot και των ίδιων τραπεζών για την χρηματοδότηση της ναυπήγησης ενός LNG carrier, με slow-speed tri-fuel X-DF diesel engine, το οποίο μετά το πέρας της παράδοσής του θα χρονοναυλωθεί στην Total.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.