Total: Εξαπλώνεται στην Αφρική.. υπό προϋποθέσεις

Total: Εξαπλώνεται στην Αφρική.. υπό προϋποθέσεις

96
Total: Εξαπλώνεται στην Αφρική.. υπό προϋποθέσεις

Σε σήριαλ φαίνεται πως εξελίσσεται η πώληση της Anadarko μετά την νέα βελτιωμένη πρόταση της Occidental με αποτέλεσμα να επηρεάζεται και η επιχειρηματική δραστηριότητα άλλων πετρελαϊκών κολοσσών.

Ειδικότερα, η Total ανακοίνωσε την Κυριακή 5 Μαΐου ότι ήρθε σε συμφωνία με την Occidental, σύμφωνα με την οποία ο γαλλικός κολοσσός θα αποκτήσει έναντι $8,8 δις τα περιουσιακά στοιχεία της Occidental στην Αφρική (Αλγερία, Γκάνα, Μοζαμβίκη, Νότια Αφρική).

Ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω συμφωνία θα ενεργοποιηθεί το 2020 σε περίπτωση που η Anadarko αποδεχθεί την πρόταση της Occidental για την εξαγορά της.

Όπως σημείωσε τέλος ο Patrick Pouyanne, πρόεδρος και CEO της Total, η αποδοχή της πρότασης της Occidental από πλευράς Anadarko θα δώσει την ευκαιρία στην Τotal να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της στην Αφρική ενισχύοντας την θέση της ως η κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία στην ήπειρο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.