Υπό κατασκευή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Υπό κατασκευή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

1945
Υπό κατασκευή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας στον κόσμο, η Royal Caribbean, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κατασκευή του νέου της κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει και το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοιο του κόσμου.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ανήκει στην κατηγορία Oasis της Royal Caribbean, στην οποία και ανήκουν τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα πλοία του στόλου της.

Το νέο πλοίο της Royal Caribbean πρόκειται να ναυπηγηθεί στα γαλλικά ναυπηγεία Chantiers de l’Atlantique, ενώ εκτιμάται ότι η παράδοσή του θα πραγματοποιηθεί εντός του 2021.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο αποτελεί το πέμπτο που θα ενταχθεί στον στόλο των Oasis class της Royal Caribbean, ενώ ένα έκτο κρουαζιερόπλοιο της ίδιας κατηγορίας πλοίων προγραμματίζεται να είναι έτοιμο προς παράδοση το 2023.

Προς το παρόν τον τίτλο του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου του κόσμου διατηρεί το «Symphony of the Seas» της Royal Caribbean το οποίο παραδόθηκε στην εταιρεία το 2018, με δυνατότητα μεταφοράς 6.680 επιβατών και 2.200 μελών πληρώματος.

Φωτό: Royal Caribbean/pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.