Η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στοίχημα για την liner ναυτιλία

Η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στοίχημα για την liner ναυτιλία

106
Η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας στοίχημα για την liner ναυτιλία

Μία ενδεχόμενη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για την παύση των εμπορικών τους διενέξεων πέραν όλων των άλλων θα ενισχύσει και τις αποστολές σιτηρών σε εμπορευματοκιβώτια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας containerships της Ιαπωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jeremy Nixon, CEO της Ocean Network Express, σημείωσε στο Βloomberg ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια αυξημένη τάση για την μεταφορά σιταριού και σόγιας μέσω εμπορευματοκιβωτίων και μια συμφωνία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου θα ενισχύσει τις κινεζικές εισαγωγές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων.

ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία καθώς οι έντονες εμπορικές διενέξεις των δύο, ιδίως το περασμένο έτος, αυξάνουν τις ανησυχίες για τον εκτροχιασμό της παγκόσμιας οικονομίας.

Το τελευταίο διάστημα το Πεκίνο έχει προβεί σε αγορές σημαντικών ποσοτήτων σόγιας από τις ΗΠΑ ως μια ένδειξη καλής θέλησης για την άρση των εκατέρωθεν κυρώσεων. Μένει να αποδειχθεί εάν τελικά επιτευχθεί η πολυαναμενόμενη συμφωνία Ουάσιγκτον-Πεκίνου, η οποία όπως φαίνεται θα λειτουργήσει ευεργετικά για το εμπόριο και ιδιαίτερα για την liner ναυτιλία.

Να σημειωθεί, ότι την αισιοδοξία της για τερματισμό του μεταξύ τους εμπορικού πολέμου εξέφρασε εχθές και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο πλαίσιο του Milken Institute Global Conference.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.