BP: Οι ενεργειακές της βλέψεις «εξαπλώνονται» στην Κασπία Θάλασσα

BP: Οι ενεργειακές της βλέψεις «εξαπλώνονται» στην Κασπία Θάλασσα

99
BP: Οι ενεργειακές της βλέψεις «εξαπλώνονται» στην Κασπία Θάλασσα

O ενεργειακός κολοσσός BP και οι εταίροι του αναμένεται να επενδύσουν ένα ποσό κοντά στα $6 δις για την ανάπτυξη του γιγαντιαίου παράκτιου πετρελαϊκού πεδίου στο Αζερμπαϊτζάν, Azeri-Chirag-Deepwater Gunashli (ACG).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού κολοσσού, ο οποίος συμμετέχει κατά 30,37% στην επένδυση, το Azeri Central East (ACE) project περιλαμβάνει μία νέα παράκτια πλατφόρμα και εγκαταστάσεις ειδικά σχεδιασμένες για την εξόρυξη περίπου 100.000

βαρελιών πετρελαίου/ημέρα με διεθνή μέσα να αναφέρουν ότι η έναρξη λειτουργίας του εν λόγω project στοχοθετείται στο 2023.

Να σημειωθεί ότι το project, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει έως και 8.000 νέες θέσεις εργασίας, περιλαμβάνει και την ανάπτυξη αγωγών διαμετακόμισης πετρελαίου και φυσικού αερίου από την πλατφόρμα ACE προς τον τερματικό Sangachal.

Οι «σύμμαχοι» της BP στο εν λόγω project είναι η SOCAR/AzACG, η οποία συμμετέχει κατά 25%, η Chevron (9.57%), η INPEX (9.31%), η Equinor (7.27%), η ExxonMobil (6.79%), η TPAO (5.73%), η ITOCHU (3.65%) και η ONGC Videsh Limited (OVL) (2.31%).

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.