Saudi Aramco: Επενδύσεις ύψους $100 δις στην Ινδία

Saudi Aramco: Επενδύσεις ύψους $100 δις στην Ινδία

152
Saudi Aramco: Επενδύσεις ύψους $100 δις στην Ινδία

Ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco βρίσκεται σε συζητήσεις με την ινδική Reliance Industries Ltd, προκειμένου να εξαγοράσει ένα μειοψηφικό πακέτο των μετοχών της.

Σύμφωνα με την Times of India, η Saudi Aramco προτίθεται να αγοράσει το 25% των μετοχών της Reliance, έναντι των $10-15 δις.

Προς το παρόν η Saudi Aramco και η Reliance δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση, όμως εφόσον ισχύει τότε ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός πρόκειται να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές του στον πετρελαϊκό χώρο, καθώς και στον τομέα της διύλισης πετρελαίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σαουδάραβα διαδόχου Mohammed bin Salman τον περασμένο Φεβρουάριο στην Ινδία ο ίδιος επεσήμανε ότι αναμένει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ινδία ύψους $100 δις για τα επόμενα δύο χρόνια.

H Reliance, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο των πετροχημικών και της διύλισης πετρελαίου της Ινδίας, παράγει σε ημερήσια βάση από το συγκρότημα διυλιστηρίων που διαθέτει στην πόλη Jamnagar στο δυτικό τμήμα της Ινδίας περίπου 1,4 εκατ.βαρέλια/ημέρα, ενώ σχεδιάζει έως το 2030 να αυξήσει την παραγωγή της σε 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.