Στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 οι τιμές πετρελαίου

Στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 οι τιμές πετρελαίου

141
Στα υψηλότερα επίπεδα για το 2019 οι τιμές πετρελαίου

H αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε την Δευτέρα 22 Απριλίου να διακόψει τον Μάϊο την απαλλαγή 180 ημερών που είχε θέσει σε οχτώ οικονομίες για τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου χωρίς κυρώσεις.

Απόρροια της παραπάνω εξέλιξης ήταν οι τιμές πετρελαίου να φτάσουν στα υψηλότερα επίπεδα τους για το 2019 παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία εργάζονται στενά για να διασφαλίσουν ότι προσφορά στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι επαρκής.

Ειδικότερα η τιμή του πετρελαίου Brent ανήλθε την Δευτέρα 22 Απριλίου στα $73,87/βαρέλι, αύξηση κατά 2,6% ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικανικού αργού άγγιξαν τα $65, 52/βαρέλι καταγράφοντας αύξηση 2,4%.

Να σημειωθεί ότι μετά την επιβολή κυρώσεων της Ουάσιγκτον προς το Ιράν τον περασμένο Νοέμβριο, οι εξαγωγές ιρανικού αργού υποχώρησαν κάτω από το 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα από τα 2,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα πριν την εφαρμογή των κυρώσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.