Η ψηφιοποίηση «ενώνει» τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία

Η ψηφιοποίηση «ενώνει» τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία

316
Η ψηφιοποίηση «ενώνει» τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ναυπηγεία επιλέγουν την αρχή της «ισχύος εν τη ενώσει» για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την πρόκληση της ψηφιοποίησης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Damen, τα μέλη της ομάδας EUROYARDS, την οποία συγκροτούν τα ναυπηγεία: Chantiers de l’Atlantique, Damen Shipyards Group, Fincantieri, Lürssen, Meyer Werft, Naval Group και Navantia, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με στόχο την εναρμόνιση των μέσων και προτύπων διαχείρισης δεδομένων.

Πρόκειται για ένα νέο, φιλόδοξο έργο μέσω του οποίου επιχειρείται να υπάρξει πλήρης συνεργασία και δέσμευση όλων των ενδιαφερόμενων μερών στη ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων πλοιοκτητών, ναυπηγείων, προμηθευτών και νηογνωμόνων. Το έργο, το οποίο φέρει την ονομασία «Code Kilo», έχει, επίσης, την υποστήριξη της SEA Europe.

Στόχος του «Code Kilo» είναι η καλύτερη αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση μεγάλου μέρους των δεδομένων που προέρχεται σε καθημερινή βάση από τα συστήματα των πλοίων και αφορά την κατάσταση του εξοπλισμού, τις λειτουργίες του πλοίου αλλά και την απόδοσή του. Μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στην διαχειρίστρια εταιρεία, στο ναυπηγείο αλλά και στους προμηθευτές ναυτιλιακού εξοπλισμού να βελτιστοποιήσουν τις δράσεις τους, ενώ μακροπρόθεσμα θα συμβάλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας του πυρήνα του ευρωπαϊκού ναυτιλιακού τομέα.

Φωτό: Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.