Ασιατική αύξηση της συσκευασμένης σε εμπορευματοκιβώτια σόγιας

Ασιατική αύξηση της συσκευασμένης σε εμπορευματοκιβώτια σόγιας

56
Ασιατική αύξηση της συσκευασμένης σε εμπορευματοκιβώτια σόγιας

Οι χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ινδονησία, αγοράζουν ολοένα και μεγαλύτερες ποσότητες σόγιας από τις ΗΠΑ, η οποία είναι συσκευασμένη σε εμπορευματοκιβώτια, σύμφωνα με στοιχεία της Illinois Soybean Association.

Οι ασιατικές εισαγωγές συσκευασμένης σε εμπορευματοκιβώτια σόγιας εκτιμάται ότι κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 40% το γεωργικό έτος Σεπτεμβρίου 2014-Αυγούστου 2015, αγγίζοντας τους 2,8 εκατ. τόνους.

Σήμερα η Ινδονησία αποτελεί τον μεγαλύτερο αγοραστή σόγιας συσκευασμένης σε εμπορευματοκιβώτια παγκοσμίως, ενώ ακολουθούν η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και η Μαλαισία.

Οι εξαγωγές της συσκευασμένης σε εμπορευματοκιβώτια σόγιας αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 18% το γεωργικό έτος 2018-2019, αγγίζοντας τους 3,3 εκατ. τόνους.

Σύμφωνα με την Illinois Soybean Association οι μεταφορές σόγιας μέσω εμπορευματοκιβωτίων ανταποκρίνονται στις ανάγκες των χωρών εκείνων που επιθυμούν να αγοράζουν μικρές ποσότητες σόγιας και ενδεχομένως δεν μπορούν μέσω των λιμενικών τους υποδομών να εξυπηρετήσουν bulk carriers. Κάποια ακόμη πλεονεκτήματα για την ζήτηση σόγιας συσκευασμένης σε εμπορευματοκιβώτια είναι η προστασία της ποιότητας του εμπορεύματος, η δυνατότητα αγοράς σόγιας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καθώς και οι γρηγορότεροι χρόνοι παράδοσης προς τους ασιατικούς λιμένες.

Φωτό: Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.