Σιδηρομετάλλευμα: Βίοι αντίθετοι για Αυστραλία και Βραζιλία

Σιδηρομετάλλευμα: Βίοι αντίθετοι για Αυστραλία και Βραζιλία

139
Σιδηρομετάλλευμα: Βίοι αντίθετοι για Αυστραλία και Βραζιλία

Το δυστύχημα στο ορυχείο Brumadinho αναμένεται να μειώσει το μερίδιο της Βραζιλίας στην παγκόσμια αγορά σιδηρομεταλλεύματος από το 25,2% στο 24,2%, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Rio Τimes.

Με μια πρώτη ματιά μπορεί ο αριθμός αυτός να φαντάζει μικρός, εντούτοις οι οικονομικές απώλειες για την Βραζιλία αναμένεται να αγγίξουν τα $1,6 δις σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί. Από την άλλη, το μερίδιο της Αυστραλίας στην εν λόγω αγορά αναμένεται να αυξηθεί στο 56,7% από το 54% ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του αυστραλιανού υπουργείου Βιομηχανίας, Καινοτομίας και Επιστημών οι «Big 4» ( Rio Tinto, BHP, Vale, and Fortescue Metals Group (FMG)) θα εξακολουθήσουν να ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγής.

Τέλος στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο όγκος εξαγωγών iron ore της Αυστραλίας αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5% στους 847 εκατ. τόνους το εμπορικό έτος 2018/2019 ενώ το ποσοστό αύξησης για τις εξαγωγές της Βραζιλίας αναμένεται να υποχωρήσει στο 0,7%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.