Ρωσία: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη της Αρκτικής

Ρωσία: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη της Αρκτικής

132
Ρωσία: Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη της Αρκτικής

Στο πλαίσιο του 5ου International Arctic Forum που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσκάλεσε άλλες χώρες να συμβάλλουν προς την ανάπτυξη της Αρκτικής.

Οπως επεσήμανε ο κ. Πούτιν, η Ρωσία αναμένεται να υιοθετήσει μία νέα στρατηγική εντός του τρέχοντος έτους για την ανάπτυξη της ρωσικής Αρκτικής έως το 2035, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών.

Μέσα στα σχέδια της Ρωσίας βρίσκεται η κατασκευή του Northern Latitudinal Railway, επιτρέποντας την αποδοτική ανάπτυξη των φυσικών πόρων από τα Ουράλια Όρη, από το Yamal κ.ά.

Επίσης στόχος αποτελεί η συνέχεια της διεξαγωγής των απαραίτητων εργασιών προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή της ναυσιπλοΐας στο Βόρειο Πέρασμα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Άλλωστε το 2018 ο Ρώσος πρόεδρος είχε τονίσει ότι έως το 2025 στόχος αποτελεί ο όγκος των θαλάσσιων μεταφορών από το Βόρειο Πέρασμα να αγγίζει τους 80 εκατ. τόνους ετησίως. Πέρυσι ο όγκος των θαλάσσιων μεταφορών μέσω του Βόρειου Περάσματος ανήλθε σε 20 εκατ. τόνους.

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω ο κ. Πούτιν κάλεσε άλλες χώρες να επενδύσουν προς την δημιουργία λιμενικών κόμβων στην Μούρμανσκ στον Αρκτικό ωκεανό, καθώς και στην Πετροπάβλοφσκ Καμτσάτσκι, στις ακτές του Βορείου Ειρηνικού.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.