Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα η Viking Cruises

Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα η Viking Cruises

49
Ενισχύει την παρουσία της στην Κίνα η Viking Cruises

Η νορβηγική Viking Cruises και η China Merchants Shekou, μέρος της China Merchants Group, ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία, η οποία θα επικεντρωθεί στην δημιουργία μιας εταιρείας κρουαζιέρας αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Ο πρόεδρος της Viking Cruises, Torstein Hagen, τόνισε ότι η Κίνα αποτελεί μια δυναμική τουριστική αγορά, ενώ προσέθεσε ότι μέσω της συνεργασίας με την China Merchants Group, η Viking θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες της κινεζικής αγοράς.

Από την μεριά του ο κ. Gangfeng Fu, πρόεδρος της China Merchants Group, επεσήμανε ότι η Viking διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της κρουαζιέρας και πως μέσα από την συνεργασία των δύο εταιρειών θα δημιουργηθούν συνέργειες και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάδειξη ενός νέου brand στην αγορά κρουαζιέρας.

Η Viking διαχειρίζεται σήμερα έναν στόλο από 78 κρουαζιερόπλοια, προσφέροντας ποτάμιες και θαλάσσιες κρουαζιέρες παγκοσμίως. Από το 2003 η Κίνα αποτελεί έναν από τους προορισμούς της Viking Cruises, ενώ η νορβηγική εταιρεία δραστηριοποιείται τοπικά στην Κίνα από το 2016 με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στην ασιατική πόλη.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.