Γιατί οι φετινοί μουσώνες θα αλλάξουν την ρότα στα bulkers;

Γιατί οι φετινοί μουσώνες θα αλλάξουν την ρότα στα bulkers;

236
Γιατί οι φετινοί μουσώνες θα αλλάξουν την ρότα στα bulkers;

Η περίοδος των μουσώνων στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ινδίας πλησιάζει σε λίγο καιρό, γεγονός που προκαλεί θετικά συναισθήματα στους κατοίκους της χώρας, ιδιαίτερα σε όσους μένουν σε αγροτικές περιοχές, καθώς οι βροχοπτώσεις από τους μουσώνες τροφοδοτούν με νερό το ήμισυ των γεωργικών εκτάσεων της χώρας.

Ωστόσο οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μειωμένα επίπεδα βροχοπτώσεων φέτος στην Ινδία κατά την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος- Σεπτέμβριος) ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Οι μουσώνες έχουν ιδιαίτερη αξία για την γεωργική παραγωγή της Ινδίας και κατ’ επέκταση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς το 70% των συνολικών βροχοπτώσεων στην Ινδία σε ετήσια βάση προέρχονται από τους μουσώνες. Η Ινδία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ρυζιού, σιταριού και βαμβακιού του κόσμου, ο οποίος σε περιόδους λειψυδρίας, αναγκάζεται να στραφεί προς τις εισαγωγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.