Μπορεί να καταπολεμηθεί η διαφθορά των Αρχών πoυ σχετίζονται με την εξυπηρέτηση...

Μπορεί να καταπολεμηθεί η διαφθορά των Αρχών πoυ σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πλοίων;

324
Μπορεί να καταπολεμηθεί η διαφθορά των Αρχών πoυ σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πλοίων;

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αντιμετώπιση των περιστατικών διαφθοράς των Αρχών που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πλοίων, εντάσσοντας το εν λόγω ζήτημα στην ατζέντα του Facilitation Committee.

Η απόφαση να ενταχθεί το φαινόμενο της διαφθοράς των συγκεκριμένων Αρχών στο πρόγραμμα εργασιών του Facilitation Committee του IMO πάρθηκε μετά από σχετική αίτηση από την Λιβερία, τις νήσους Μάρσαλ, την Νορβηγία, το Ην. Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Βανουάτου, με την υποστήριξη του ICS καθώς και ορισμένων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Ο γενικός γραμματέας του ICS, κ. Guy Platten, επεσήμανε ότι η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη προς μία κυβέρνηση, ενώ παρεμποδίζει την πραγματοποίηση επενδύσεων, επηρεάζοντας αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η διαφθορά αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μαζικά από όλα τα κράτη μέλη του IMO.

Σύμφωνα με τον IMO, από το 2011 έως σήμερα έχει υπολογιστεί ότι έχουν καταγραφεί 28.000 περιστατικά στον χώρο της ναυτιλίας, γεγονός που αποδεικνύει την έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.