Η Exxon Mobil ενισχύει την παρουσία της στην Ανατ. Μεσόγειο

Η Exxon Mobil ενισχύει την παρουσία της στην Ανατ. Μεσόγειο

128
Η Exxon Mobil ενισχύει την παρουσία της στην Ανατ. Μεσόγειο

Η Exxon Mobil Corp. βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες πετρελαϊκές εταιρείες προκειμένου να εκμεταλλευτούν το κοίτασμα φυσικού αερίου Leviathan, 600 δις κ.μ., στην Μεσόγειο, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κοίτασμα του Ισραήλ.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων με τις άλλες εταιρείες η Exxon Mobil σχεδιάζει την κατασκευή μιας πλωτής μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου στην περιοχή, η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση των εξαγωγών φυσικού αερίου από το ενεργειακό κοίτασμα Leviathan τόσο σε χώρες γειτονικές του Ισραήλ όσο και προς άλλες αγορές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, παρά τις σημαντικές ανακαλύψεις ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο την τελευταία δεκαετία μέσω των οποίων πραγματοποιούνται εξαγωγές φυσικού αερίου προς Αίγυπτο και Ιορδανία, ωστόσο δεν έχουν βρεθεί ακόμα λύσεις για εξαγωγές προς την Ευρώπη και την ανατολική Ασία.

Για την Exxon Mobil μία ενδεχόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων της στο Ισραήλ ανταποκρίνεται στα φιλόδοξα σχέδιά της να ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.