Ποιές ισορροπίες αλλάζουν με τις νέες συμφωνίες του ΟPEC

Ποιές ισορροπίες αλλάζουν με τις νέες συμφωνίες του ΟPEC

340
Ποιές ισορροπίες αλλάζουν με τις νέες συμφωνίες του ΟPEC

Ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κ. Suhail bin Mohammed Al Mazroui, επεσήμανε ότι αναμένεται ισορροπία στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά προς τα τέλη του 2019.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι τον περασμένο Μάρτιο καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου, ιδιαίτερα από την Ρωσία και το Ιράκ, τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου του κόσμου.

Ο κ. Suhail bin Mohammed Al Mazroui, τόνισε επιπλέον ότι η Ρωσία δεν πρόκειται χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων χωρών μελών του OPEC να προβεί σε αύξηση της παραγωγής της, ενώ επεσήμανε ότι η Μόσχα έχει επωφεληθεί από την συμφωνία του OPEC.

Όπως αναφέρει το δημόσιευμα του Gulf Business, οι δηλώσεις του κ. Suhail bin Mohammed Al Mazroui, πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε συζητήσεις με τον OPEC για το μέλλον της συμφωνίας των περικοπών στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι ικανοποιημένη από το πως έχουν διαμορφωθεί σήμερα οι τιμές του πετρελαίου.

Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας του OPEC η οποία τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Ιανουάριο με ισχύ 6 μηνών, η Ρωσία έχει συμφωνήσει να περιορίσει την παραγωγή της κατά 228.000 βαρέλια/ημέρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.