Ο Ν. Βερνίκος τιμάται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Ν. Βερνίκος τιμάται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

334
Ο Ν. Βερνίκος τιμάται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic American Chamber of Commerce – HACC), βράβευσε τον κ. Νικόλαο Α. Βερνίκο, πρόεδρο της Vernicos Maritime Group, ως «Person of the Year 2019».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 κατά τη διάρκεια της 70ού ετήσιου γκαλά του HACC στο κτίριο IAC στην Ν. Υόρκη. Το παρών στην εκδήλωσε έδωσαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης κα Μαρία Θεοφίλη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, καθώς και πλήθος επιφανών μελών και εκπροσώπων της ελληνικής και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο κ. Νικόλαος Α. Βερνίκος, με καταγωγή από την Σίφνο, αποτελεί έναν πλοιοκτήτη τέταρτης γενιάς, γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, με μεγάλη εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τις τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Βερνίκος είναι προέδρος της Vernicos Maritime Group, ενώ από το 2003- 2018 ο κ. Βερνίκος διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Hellas).

HACC Gala_NYC_2019-472

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικόλαος Α. Βερνίκος δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας και του εμπορίου από το 1968, καθώς διαχειρίζεται μία από τις πιο παλιές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Η εταιρεία του ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1851, ενώ από τις αρχές του 20ου αιώνα τα γραφεία εταιρείας βρίσκονται στον Πειραιά.