Ο Ν. Βερνίκος τιμάται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ο Ν. Βερνίκος τιμάται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

347
Ο Ν. Βερνίκος τιμάται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Hellenic American Chamber of Commerce – HACC), βράβευσε τον κ. Νικόλαο Α. Βερνίκο, πρόεδρο της Vernicos Maritime Group, ως «Person of the Year 2019».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 κατά τη διάρκεια της 70ού ετήσιου γκαλά του HACC στο κτίριο IAC στην Ν. Υόρκη. Το παρών στην εκδήλωσε έδωσαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης κα Μαρία Θεοφίλη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, καθώς και πλήθος επιφανών μελών και εκπροσώπων της ελληνικής και της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο κ. Νικόλαος Α. Βερνίκος, με καταγωγή από την Σίφνο, αποτελεί έναν πλοιοκτήτη τέταρτης γενιάς, γνωστός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, με μεγάλη εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση, τις τραπεζικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Ο κ. Βερνίκος είναι προέδρος της Vernicos Maritime Group, ενώ από το 2003- 2018 ο κ. Βερνίκος διετέλεσε πρόεδρος της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC Hellas).

HACC Gala_NYC_2019-472

Να σημειωθεί ότι ο κ. Νικόλαος Α. Βερνίκος δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας και του εμπορίου από το 1968, καθώς διαχειρίζεται μία από τις πιο παλιές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Η εταιρεία του ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1851, ενώ από τις αρχές του 20ου αιώνα τα γραφεία εταιρείας βρίσκονται στον Πειραιά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.