Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ τριών μεγάλων ενώσεων εφοπλιστών

    1054
    Ενισχύεται η συνεργασία μεταξύ τριών μεγάλων ενώσεων εφοπλιστών

    ICS (International Chamber of Shipping), ECSA (European Community Shipowners’ Associations) και ASA (Asian Shipowners’ Association) υπέγραψαν στις 8 Απριλίου MoU στην Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το οποίο ενισχύεται η μεταξύ τους συνεργασία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ICS, οι τρεις ενώσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ τους για την προώθηση των συμφερόντων της παγκόσμιας ναυτιλίας.

    KCD_0031

    Ο πρόεδρος του ICS, κ. Esben Poulsson, επεσήμανε ότι οι τρεις παραπάνω ενώσεις οφείλουν να διασφαλίσουν ότι τίθεται σε εφαρμοφή το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη ναυτιλία και ότι δεν παρεμποδίζεται η ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου από ανεπιθύμητες περιφερειακές ή μονομερείς πρωτοβουλίες.

    Από τη μεριά του ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος της ECSA, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η συνεργασία με τις ICS και ASA μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τις κοινές προσπάθειες για την προώθηση των συμφερόντων των εφοπλιστών σε διεθνή φόρα όπως εκείνα του IMO, είτε σε συνεδριάσεις της Ε.Ε.».

    Ο κ. Bhumindr Harinsuit, πρόεδρος της ASA, επεσήμανε ότι αποτελεί ζωτικής σημασίας να εκπροσωπούνται σε διεθνές επίπεδο τα συμφέροντα της ασιατικής ναυτιλίας, η οποία καταλαμβάνει σημαντική θέση παγκοσμίως, ιδιαίτερα εάν αναλογιστεί κανείς την συμβολή των αναδυομένων ασιατικών οικονομιών ως προς την αύξηση της ζήτησης για θαλάσσιες μεταφορές.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.