Επενδύει στις λιμενικές υποδομές της η Νιγηρία

Επενδύει στις λιμενικές υποδομές της η Νιγηρία

256
Επενδύει στις λιμενικές υποδομές της η Νιγηρία

Η Νιγηρία βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής ενός νέου λιμένα βαθέων υδάτων καθώς και δύο ακόμα λιμενικών εγκαταστάσεων προκειμένου να «ανακουφίσει» την κυκλοφοριακή συμφόρηση που καταγράφεται στους κύριους λιμένες του Λάγος καθώς και στους οδικούς άξονες της χώρας που συνδέονται με τους εν λόγω λιμένες.

Από τα κύρια λιμάνια του Λάγος εκτιμάται ότι διακινείται το 80% της συνολικής λιμενικής διακίνησης της Νιγηρίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, μία νέα λιμενική εγκατάσταση βρίσκεται υπό κατασκευή την παρούσα περίοδο στην Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών Lekkiστο Λάγος, ενώ μία ακόμα λιμενική εγκατάσταση εκτιμάται ότι θα κατασκευαστεί στην περιοχή Badagry, κοντά στα σύνορα με το Μπενίν. Επιπλέον, υπό κατασκευή βρίσκεται ο λιμένας Ibom, στο Δέλτα του Νίγηρα.

Μέσω των παραπάνω λιμενικών έργων η νιγηριανή κυβέρνηση στοχεύει στην βελτίωση των υποδομών της χώρας, καθώς και του οδικού δικτύου της για την διευκόλυνση των εμπορευματικών μεταφορών.

Για την περαιτέρω βελτίωση των μεταφορών της χωράς το Υπουργείο Μεταφορών της Νιγηρίας κατασκευάζει μία νέα σιδηροδρομική γραμμή, η οποία θα συνδέει τους λιμένες του Λάγος με την ενδοχώρα.

Το Λάγος αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής με πληθυσμό που εκτιμάται σε 22 εκατ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.