Νέο όριο βυθίσματος από την Αρχή της Διώρυγας του Παναμά

Νέο όριο βυθίσματος από την Αρχή της Διώρυγας του Παναμά

576
Νέο όριο βυθίσματος από την Αρχή της Διώρυγας του Παναμά

Για πέμπτη φορά από τις αρχές του 2019 η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοινώνει ότι θα υπάρξει ένα νέο όριο για το βύθισμα των πλοίων εκείνων που θα διέρχονται από τα φράγματα της διώρυγας για Neopanamaxes.

Το νέο αυτό όριο αφορά μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα έως και 13,41 μ. και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 30 Απριλίου 2019.

Στις αρχές του Ιανουαρίου 2019 η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά είχε ανακοινώσει ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο βυθίσματος τα 14,94 μ. για όσα πλοία διέσχιζαν την Διώρυγα, με το όριο εκείνο να τίθεται σε ισχύ στις 11 Φεβρουαρίου. Επιπλέον στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την Αρχή ένα νέο όριο βυθίσματος της τάξης των 14,63 μ., με ισχύ από τις 27 Φεβρουαρίου, ενώ στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ως νέο μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα τα 14,33 μ.

Η επιβολή αλλεπάλληλων νέων ορίων βυθίσματος στα πλοία που διέρχονται από την νέα Διώρυγα του Παναμά οφείλεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων.

Το διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2018 έως και τον Μάρτιο 2019 εκτιμάται ότι αποτέλεσε την πιο ξηρή περίοδο των τελευταίων 106 ετών στην εν λόγω περιοχή.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.