Κίνα: Αυξάνεται η ενεργειακή της «εξάρτηση» από την Ρωσία

Κίνα: Αυξάνεται η ενεργειακή της «εξάρτηση» από την Ρωσία

159
Κίνα: Αυξάνεται η ενεργειακή της «εξάρτηση» από την Ρωσία

Οι ενεργειακές ανάγκες της Κίνας βασίζονται εν πολλοίς στις εισαγωγές πετρελαίου, με την Ρωσία να αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή του ασιατικού γίγαντα για τρία συναπτά έτη (2016-2018).

Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα εισήγαγε πέρσι 460 εκατ. τόνους αργού, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 19,7% με το μερίδιο της Ρωσίας στις κινεζικές εισαγωγές να ανέρχεται στο 15,7%, ξεπερνώντας αυτό της Σαουδικής Αραβίας και της Ανγκόλας, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της China Petroleum Enterprise Association.

Παράλληλα να σημειωθεί ότι τα τελευταία έξι χρόνια οι εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί με τα έσοδα από τις εν λόγω εξαγωγές να ανέρχονται στο 40% των συνολικών δημόσιων εσόδων του ρωσικού κράτους.

Τέλος στην εν λόγω έκθεση εκτιμάται ότι η ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα θα μειωθεί το 2019 ενώ οι εισαγωγές της θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται, ωθώντας το ποσοστό εξάρτησης του Κινεζικού Δράκου από τον εισαγόμενο μαύρο χρυσό στο 72%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.