Τίτλοι τέλους στην… «σχέση» Hamburg Süd και bulkers

Τίτλοι τέλους στην… «σχέση» Hamburg Süd και bulkers

198
Τίτλοι τέλους στην… «σχέση» Hamburg Süd και bulkers

Oλοκληρώθηκε και επίσημα η εξαγορά του τμήματος της Hamburg Süd που δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου από την κινεζική China Navigation Co (CNCo), μετά τις σχετικές εγκρίσεις που έλαβαν οι δύο εταιρείες.

Να σημειωθεί ότι η Rudolf A. Oetker (RAO) Tankers δεν συμπεριλαμβάνεται στην συμφωνία και θα παραμένει στα χέρια του γερμανικού ομίλου. Το εν λόγω τμήμα, που μέχρι πρότινος ανήκε στη Hamburg Süd, διαθέτει στόλο 45 πλοίων ξηρού φορτίου (Handysizes, Supramaxes, Ultramaxes, Kamsarmaxes, Panamaxes) και έχει παρουσία σε Αμβούργο, Λονδίνο, Μελβούρνη και Ρίο ντε Τζανέιρο ενώ πρόθεση της CNCo είναι να διατηρήσει όλο το ανθρώπινο δυναμικό του τμήματος.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του deal, o δρ. Arnt Vespermann, CEO της Hamburg Süd, ανέφερε ότι με την στρατηγική αυτή κίνηση η γερμανική εταιρεία- ως μέλος της οικογένειας της Maersk- θα επικεντρωθεί πλέον στη liner ναυτιλία.

Φωτό: Hamburg Süd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.