Γραφείο στην Αθήνα ανοίγει η BIMCO

Γραφείο στην Αθήνα ανοίγει η BIMCO

1021
Γραφείο στην Αθήνα ανοίγει η BIMCO

Με στόχο την διαμόρφωση όρων για έναν ισχυρότερο και στενότερο διάλογο μεταξύ της BIMCO (Baltic and International Maritime Council) και των Ελλήνων μελών της η BIMCO ανακοίνωσε την απόφασή της να ανοίξει γραφείο στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το νέο γραφείο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού και μέσω αυτού η BIMCO επιδιώκει την ένταξη στους κόλπους της περισσοτέρων Ελλήνων ως μέλη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες ήδη αποτελούν την μεγαλύτερη ομάδα εκ των μελών της BIMCO με όρους μεγέθους στόλου. Να σημειωθεί ότι σήμερα η BIMCO αριθμεί 152 Έλληνες πλοιοκτήτες ως μέλη.

Ο κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, πρόεδρος της BIMCO και Principal της Common Progress, με αφορμή το άνοιγμα του νέου γραφείου της οργάνωσης στην ελληνική πρωτεύουσα, τόνισε ότι το άνοιγμα του γραφείου στην Αθήνα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που θα επιτρέψει στη BICMO να επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στα μέλη της. «Πολλοί νέοι κανονισμοί έρχονται και το να είσαι μέλος της BIMCO θα βοηθήσει τους Έλληνες πλοιοκτήτες να λάβουν συμβουλές και πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν επιχειρηματικές αποφάσεις».

Το γραφείο της BICMO στην Αθήνα θα στελεχωθεί από ένα άτομο, όπως ισχύει και στο γραφείο της οργάνωσης στη Σιγκαπούρης, το οποίο θα αναφέρεται στον κ. Erik Jensby, επικεφαλής του Membership and Business Development της BIMCO. Ωστόσο, η γραμματεία στην Κοπεγχάγη θα παραμένει υπεύθυνη για όλες τις υποθέσεις που αφορούν τη ναυτιλιακή πολιτική και τους κανονισμούς.

Το γραφείο στην Αθήνα, για το οποίο αναζητείται χώρος εγκατάστασης, θα επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση των Ελλήνων μελών της οργάνωσης και στην προώθηση στα μη μέλη των πλεονεκτημάτων ένταξης σε αυτήν.

Φωτό: bimco.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.