ΟΠΕΚ: Σε χαμηλά τετραετίας η παραγωγή πετρελαίου

ΟΠΕΚ: Σε χαμηλά τετραετίας η παραγωγή πετρελαίου

94
ΟΠΕΚ: Σε χαμηλά τετραετίας η παραγωγή πετρελαίου

Η προσφορά πετρελαίου από τα μέλη του ΟΠΕΚ υποχώρησε σε χαμηλά τετραετίας τον περασμένο Μάρτιο, ως απόρροια των περικοπών που συμφωνήθηκαν στα τέλη του 2018, καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα του Reuters.

Πιο συγκεκριμένα η παραγωγή από τα μέλη του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Μάρτιο κατά 280.000 βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τον Φεβρουάριο αγγίζοντας τα 30,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως καθώς η Σαουδική Αραβία συνέχισε τις γενναίες περικοπές, ενώ και η Βενεζουέλα κατέγραψε σημαντική μείωση (150.000 βαρέλια/ημέρα) της παραγωγής λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚ+ (μέλη του ΟΠΕΚ και η Ρωσία) συμφώνησε τον περασμένο Δεκέμβριο να μειώσει την παραγωγή του κατά 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα προκειμένου να ενισχυθούν οι τιμές ενώ Ιράν, Λιβύη και Βενεζουέλα αποφασίστηκε να μην συμμετάσχουν στις περικοπές αυτές.

Τέλος θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι πρακτικές των μελών του ΟΠΕΚ+ αποδίδουν καρπούς καθώς κατά το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2019 η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ήταν της τάξης του 27%.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.