Με σταθερά βήματα προχωρά η κατασκευή του τερματικού σταθμού πετρελαίου στο Corpus...

Με σταθερά βήματα προχωρά η κατασκευή του τερματικού σταθμού πετρελαίου στο Corpus Christi

137
Με σταθερά βήματα προχωρά η κατασκευή του τερματικού σταθμού πετρελαίου στο Corpus Christi

Η Aρμόδια Επιτροπή του λιμένα Corpus Christi ενέκρινε την συμφωνία χρηματοδοτικής μίσθωσης για 50 χρόνια με την Lone Star Ports, κοινοπραξία η οποία αποτελείται από τις Carlyle Group και Berry Group, για την ανάπτυξη ενός τερματικού εξαγωγών πετρελαίου.

Πιο συγκεκριμένα η λειτουργία του εν λόγω project συνολικού προϋπολογισμού $1 δις στο νησί Χάρμπορ στο Τέξας, αναμένεται να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2020. Η εμπλοκή της Lone Star Ports στο Corpus Christiεκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τα ετήσια έσοδα του αμερικανικού λιμένα ενώ η συμφωνία σηματοδοτεί τον πρώτο onshore τερματικό για την φόρτωση δεξαμενόπλοιων τύπου Suezmax και VLCC.

Όπως σημείωσε τέλος ο  Charles W. Zahn, Jr, Πρόεδρος της Επιτροπής του λιμένα του Corpus Christi, η συμφωνία με την Lone Star Ports αποτελεί ένα βήμα προκειμένου η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ να διοχετεύεται στις διεθνείς αγορές μέσω του Corpus Christi.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.