Συνεχής άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου

Συνεχής άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου

164
Συνεχής άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου

Άνοδος κατά 1,42% καταγράφηκε στις τιμές του πετρελαίου τύπου Brent το πρωί της Δευτέρας 1/4, αγγίζοντας τα $68,54/βαρέλι. Αναφορικά με την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2019 εκτιμάται ότι η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ήταν της τάξης του 27%.

Αύξηση επίσης σημειώθηκε και στην τιμή του US West Texas Intermediate – WTI. Συγκεκριμένα, το WTI αυξήθηκε κατά 0,93%, φτάνοντας τα $60,70/βαρέλι, μετά από την αύξηση 32% που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου συνέβαλε η πρόοδος των πρόσφατων διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, στο πλαίσιο των προσπαθειών των δύο μεγάλων χωρών να δώσουν τέλος στον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο.

Από πλευράς προσφοράς, παρατηρήθηκε σταθερoποίηση της αυξανόμενης παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ, με την αμερικανική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι τον περασμένο Ιανουάριο η πετρελαϊκή παραγωγή της χώρας έφτασε τα 11,9 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Την ίδια ώρα η ώθηση προς τα πάνω των τιμών του πετρελαίου υποστηρίζεται από τις αμερικανικές κυρώσεις σε Ιράν και Βενεζουέλα και από τις περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή στο πλαίσιο της συμφωνίας των χωρών μελών και μη του OPEC.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.