Θα «επιστρέψουν» οι δημόσιες εγγραφές στην ναυτιλία το 2019;

Θα «επιστρέψουν» οι δημόσιες εγγραφές στην ναυτιλία το 2019;

205
Θα «επιστρέψουν» οι δημόσιες εγγραφές στην ναυτιλία το 2019;

Οι δημόσιες εγγραφές (IPO) ναυτιλιακών εταιρειών ανά τον κόσμο παρουσιάζουν μια καθοδική πορεία ενώ η δευτερεύουσα προσφορά μετοχών και ομολόγων εξακολουθεί να αποτελεί μία σημαντική πηγή ρευστότητας για μεγάλη μερίδα ναυτιλιακών εταιρειών, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή του ο οίκος Drewry.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σημαντική δημόσια εγγραφή ναυτιλιακής εταιρείας στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές έχει να πραγματοποιηθεί από εκείνη της Gener8 Maritime το 2015. Αντίθετα κατά τα τρία τελευταία χρόνια οι ναυτιλιακές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν αντλήσει κεφάλαια ύψους $5,5 δις μέσω δευτερεύουσας προσφοράς μετοχών, αναφέρεται στην έκθεση της Drewry.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει η Kanikka Sachdeva, Equity Research Analyst της Drewry, «οι διεθνείς κεφαλαιαγορές επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό κατά το β΄ εξάμηνο του 2018 από τις εμπορικές διενέξεις ΗΠΑ-Κίνας, την αβεβαιότητα γύρω από το Brexit αλλά και από το shutdown των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ».

Τέλος κατά την κ. Sachdeva η σταδιακή οικονομική βελτίωση των ναυτιλιακών εταιρειών είναι πιθανό να αυξήσει τις δημόσιες εγγραφές κατά το β’ εξάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.