Στην ανάκαμψή τους επενδύουν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Στην ανάκαμψή τους επενδύουν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

66
Στην ανάκαμψή τους επενδύουν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Παρά τις ανακατατάξεις που καταγράφονται στη ναυπηγική βιομηχανία της Ν. Κορέας, με πρόσφατο παράδειγμα την συμφωνία για την εξαγορά της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) από την Hyundai Heavy Industries (HHI), τα μεγάλα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Yonhap News Agency, αν και τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας δεν έχουν ανακοινώσει περαιτέρω πληροφορίες για τον τρόπο πρόσληψης του προσωπικού, ωστόσο σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα προσληφθεί ένας μικρός αριθμός εργαζομένων.

Τα τρία μεγάλα ναυπηγεία της Ν. Κορέας τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε έναν κυκεώνα συνεχών αλλαγών και αναδιαθρώσεων προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους δυσκολίες.

Το 2015 εκτιμάται ότι η HHI, η DSME και η Samsung Heavy Industries κατέγραψαν συνολικές λειτουργικές ζημίες ύψους $7,4 δις. Ωστόσο μέσω λήψης μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, για την προσέλκυση νέων παραγγελιών κ.ά. κατάφεραν έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια να βρεθεί η ναυπηγική βιομηχανία της Ν. Κορέας στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε όρους αριθμού παραγγελιών, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Κίνα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.