Δέκα νέα eco- friendly πλοία για την CMA CGM

Δέκα νέα eco- friendly πλοία για την CMA CGM

160
Δέκα νέα eco- friendly πλοία για την CMA CGM

Η CMA CGM υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία με την China State Shipbuilding Corporation (CSSC), παρουσία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, για τη ναυπήγηση δέκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η συμφωνία μεταξύ της γαλλικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και των κινεζικών ναυπηγείων προβλέπει τη ναυπήγηση δέκα φιλικών προς το περιβάλλον containerships, εκ των οποίων τα πέντε θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν ως καύσιμο LNG, ενώ στα υπόλοιπα πέντε θα τοποθετηθούν υβριδικά scrubbers.

Τα δέκα νέα πλοία της CMA CGM, χωρητικότητας 15.000 TEUs, θα έχουν μήκος 366 μ., έκαστο, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμα προς παραλαβή το 2021, αντικαταθιστώντας δέκα άλλα πλοία της εταιρείας τα οποία πραγματοποιούν τακτικές γραμμές μεταξύ Ασίας- Μεσογείου.

Ο κ. Rodolphe Saadé, πρόεδρος και CEO της CMA CGM Group, επεσήμανε ότι μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την CSSC, ο γαλλικός όμιλος ενισχύει περαιτέρω το ενδιαφέρον του προς την χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου, ενδυναμώνοντας την δέσμευσή του προς την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ενεργειακής μετάβασης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2017 η CMA CGM είχε ανακοινώσει τη ναυπήγηση εννέα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 22.000 TEUs έκαστο, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG, αποτελώντας σύμφωνα με την ίδια, την πρώτη ναυτιλιακή στον κόσμο που είχε επιλέξει τότε το LNG ως πηγή πρόωσης για τα πλοία αντίστοιχου μεγέθους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.