TurkStream: Το 2021 οι μεταφορές φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την...

TurkStream: Το 2021 οι μεταφορές φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ουγγαρία

110
TurkStream: Το 2021 οι μεταφορές φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ουγγαρία

Η Ρωσία αναμένεται να ξεκινήσει τις μεταφορές φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία μέσω του αγωγού TurkStream εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2021, σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, κ. Peter Szijjarto.

Το έργο TurkStream περιλαμβάνει την κατασκευή ενός αγωγού από την Ρωσία προς την Τουρκία μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η πρώτη γραμμή παραγωγής προορίζεται για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Τουρκίας ενώ η δεύτερη γραμμή για τον εφοδιασμό των χωρών της Νότιας και ΝΑ Ευρώπης. Η Gazprom, η οποία διαχείριζεται το εν λόγω έργο, θεωρεί ως πιθανές καταναλώτριες αγορές την Ελλάδα, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Σερβία και την Ουγγαρία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Tass.

Η συνολική χωρητικότητα και των δύο γραμμών παραγωγής του TurkStream εκτιμάται ότι είναι 31,5 δις κ.μ. σε ετήσια βάση, ενώ η συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 7 δις ευρώ.

Φωτό: TurkStream

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.